top of page
Banner DWW website.png
logo voor op zwarte achtergrond.png
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

Bedankt! Er werden al

            van de 2015 brieven verzonden!

348

de warmste brievenactie

De Warmste Week heeft dit jaar als hoofddoel vrijwilligers te verzamelen voor verschillende goede doelen en vzw’s. Back on Track Foundation zoekt vrijwilligers om warme brieven te schrijven, maar ook mensen die graag een brief aanvragen voor iemand in het bijzonder.

vlam.png

Gezocht:

briefaanvragers briefschrijvers

vlam.png

Dit jaar organiseert Back on Track Foundation de Warmste Brievenactie. Ze wil 2015 warme brieven versturen naar mensen die ze een hart onder de riem wil steken.

 

Daarvoor gaat Back on Track Foundation op zoek naar briefaanvragers en briefschrijvers. Hierbij focussen wij ons in onze promotiecampagne vooral op de steden van het E17-ziekenhuisnetwerk: Gent, Deinze, Kortrijk, Izegem, Waregem, Zottegem en Ronse. Een ziekenhuisnetwerk waartoe een aantal partners van Back on Track Foundation behoren, nl. AZ Maria Middelares en AZ Sint-Vincentius.

Van daaruit willen we heel Vlaanderen betrekken!

  24  

 No

  -  

  24  

 De

vraag een warme boodschap aan

 

De briefaanvragers zijn mensen die iemand kennen die een hartverwarmende brief verdienen omdat ze bijvoorbeeld getroffen zijn door een vorm van kanker of omdat ze door een ander moeilijk (ziekte)proces gaan.

 

De warme brief kan natuurlijk ook bestemd zijn voor de naasten van mensen die door een intensieve periode gaan.

Als je een brief aanvraagt, laat je een van onze vrijwillige briefschrijvers een warme brief schrijven voor de persoon die jij opgeeft. 
Een voorbeeld: een directeur van een rusthuis vraagt brieven aan voor zijn bewoners en zijn personeel. Onze vrijwilligers schrijven deze brieven. 

Je kan als briefaanvrager de actie steunen door een schrijfpakket te sponsoren dat aan een vrijwilliger wordt bezorgd om een brief te schrijven.

schrijf 1 of meerdere warme brieven

 

Als briefschrijver ga je het engagement aan om een of meerdere warme brieven te schrijven voor mensen die een warme boodschap verdienen in deze moeilijke periode.

 

Ofwel schrijf je een brief voor iemand die je zelf kent. Of je schrijft een brief voor iemand voor wie een brief is aangevraagd. Dan koppelen we je aan het verhaal van deze persoon en waarom iemand voor die persoon een brief aanvroeg.

 

Om Back on Track te steunen bieden wij schrijfpakketten aan. Zo ontvang je al het nodige materiaal dat een schrijver nodig heeft. En vooral: zo geef je het fonds een financieel zetje!  

ons doel

Door de Warmste Brievenactie willen we mensen met woorden een ‘Back on Track’ gevoel geven: inspirerend, troostend, dankend, steunend, hoopgevend! Op deze manier creëren we een warme ketting van solidariteit: van briefaanvrager, naar briefschrijver, tot briefontvanger.

vlam.png

 2015 

 Brieven schrijven en versturen is   het persoonlijk doel voor Back on   Track Foundation 

 

Hoe verloopt het proces van aanvrager, naar brievenschrijver, naar ontvanger?

Wij beheren alle aanvragen die binnenkomen en linken deze aan onze warme schrijvers. De briefschrijvers ontvangen dan een mail met gegevens over zijn/haar ontvanger(s). Wanneer deze brief af is, stuur je deze op naar jouw ontvanger die wacht op een boodschap vol warmte.

Vind in dit sjabloon een voorbeeld van een format dat je kan volgen in je brief. En verder 'Good to know'!

 2015 

Het jaar waarin Back on Track

werd opgericht. 

 

vlam.png

Elkaar steunen

Naast het verzamelen van schrijvers en aanvragers, is het doel mensen te verbinden en warmte te bieden in zware tijden. Ook naasten verdienen een brief, want ook zij gaan mee door dat intensieve stadium.

 

Het Back on Track fonds steunen

Je kan onze Warme Brievenactie ook gewoon steunen door schrijfpakketjes te sponsoren. 
Geef hier aan hoeveel schrijfpakketten jij wilt sponsoren zodat onze briefschrijvers meteen aan de slag kunnen én jij het fonds nog wat extra support geeft! 

steunPakket voor 1 brief

1x briefpapier

1x envelop

1x postzegel

€5

steunPakket voor 5 brieven

5x briefpapier

5x envelop

5x postzegel

€10

F.a.q.

 Kan ik zelf kiezen voor wie ik een brief schrijf? 

Je kan kiezen of je een brief schrijft voor iemand die je zelf kent, maar je kan ook kiezen om als briefschrijver, aan één of meerdere briefaanvragen, gekoppeld te worden. Dan schrijf je dus een brief aan iemand die je (nog) niet kent, voor wie een brief is aangevraagd door iemand die zelf geen brief schrijft. 

 

 Krijg ik informatie over de situatie van mijn ontvanger? 

Ja, als je schrijft voor iemand die je niet kent, word je als schrijver gekoppeld aan één of meerdere briefaanvragen. In deze briefaanvragen wordt beschreven waarom jouw ontvanger een warme brief verdient. Leg hier echter niet de focus op maar bezorg je ontvanger een moment van ontspanning. Niet alle aanvragers geven een specifieke reden, dus houd hier niet te hard aan vast en schrijf uit je eigen gevoel!

 

 Ik heb geen inspiratie, wat nu? 

Geen zorgen, vanaf 24 november kan je hier enkele sjablonen downloaden die wij speciaal voor jou hebben opgesteld. Deze kunnen je goed op weg helpen. P.S. Leg niet te veel druk op jezelf, het is tenslotte het gebaar dat telt!

 

 Ik ben nog volop Nederlands aan het leren, kan ik ook deelnemen? 

Natuurlijk, ook jouw brief wordt geapprecieerd! Ben je toch wat onzeker? Vanaf 24 november vind je hier enkele sjablonen voor brieven. Je kan ze als leidraad gebruiken voor jouw eigen brief.

 

Ik wil graag briefaanvrager en briefschrijver zijn, kan dit? 

Graag! In de link voor de briefschrijver kan je aangeven voor wie je een brief wil schrijven. 

 

 

 Organiseren jullie een gezamenlijk schrijfmoment? 

Ja zeker! Wij organiseren vier online schrijfmomenten waar je volledig coronaproof aan kan deelnemen. Een online schrijfmoment is een moment waarop meerdere briefschrijvers samen van thuis uit brieven schrijven. Je kan ons tijdens zo’n moment altijd vragen stellen, jouw verhaal delen met anderen, een babbeltje slaan met de andere briefschrijvers, … Meer info over onze online schrijfmomenten volgt nog en krijg je van ons in jouw mailbox!

 

 Wanneer vinden de online schrijfmomenten plaats? 

De online schrijfmomenten vinden plaats op

  • zaterdag 28 november van 11u tot 12u

  • zaterdag 5 december van 14u tot 15u

  • zaterdag 12 december van 16u tot 17u

  • zaterdag 19 december van 10u tot 11u

 

Deze momenten vinden plaats via Zoom, je krijgt de link van ons een dag voordien doorgestuurd.

 

Kun je niet aanwezig zijn op een van de bovenstaande schrijfmomenten maar wens je toch begeleiding? Wij voorzien voor jou een afspraak op maat!


 

 Is het verplicht om een schrijfpakket aan te kopen? 

De aankoop van dit pakket helpt ons fonds een stap vooruit, maar is niet verplicht. Een schrijfpakket bevat alles wat je nodig hebt om je warme brief op te stellen: briefpapier, envelop en postzegel. Hierbij heb je de keuze uit een pakket van €5 en eentje van €10.

 

 Hoe kan ik dit project ondersteunen met mijn bedrijf? 

Bedankt namens het Back on Track team! Neem gerust contact met ons op via warmstebrievenactie@gmail.com om de mogelijkheden persoonlijk te bespreken.

BACK ON TRACK VZW

VELDSTRAAT 38

9800 DEINZE

INFO@BACKONTRACKFOUNDATION.COM

BE78 0689 0942 9486

BIC GKCCBEBB

bottom of page