top of page
logo voor op zwarte achtergrond.png

lezingen

Inzichten van onze experten en gastsprekers.

Dinsdag 9 november 19u30

Mindfulness en chronische pijn 

Björn Prins

 10 Euro 
 

online

 

'You cannot control the waves

But you can learn to surf them'

 

Voor veel mensen is mindfulness een instrument dat kan helpen om rust en ontspanning te vinden in een moeilijke situatie. Maar hoe werkt dat dan? Werkt het bij sommige mensen beter dan bij anderen en waarom? En kan mindfulness ons ook meer brengen dan puur ontspanning?

 

In deze sessie neemt Björn Prins je mee in een interactieve sessie. Hij deelt wat informatie en inzichten, neemt je vervolgens mee in een oefening en maakt vervolgens ruimte voor reflectie en vragen.

Björn is klinisch psycholoog, psychotherapeut en reeds meer dan 20 jaar met mindfulness aan de slag. Hij zette mindfulness in voor personen met depressie, multiple sclerose, borstkanker en fybromialgie. Hij deed ook onderzoek naar de impact van mindfulness op pijnbeleving (Universiteit Gent, faculteit psychologie).

 

Dinsdag 19 november

Cirkel van verbinding “Kanker en Werk”

Ann Lacres

Van Tweg

 gratis 
 

online

Online open gesprek met oncologische patiënten over wat hen bezighoudt wanneer het moment daar komt om opnieuw aan het werk te gaan. Het gesprek is een uitwisseling van ervaringen, bezorgdheden en twijfels en we eindigen het gesprek met een toelichting over wat een loopbaancoach kan betekenen in dit proces. 

TWEG is een erkend expertisecentrum waar je gebruik kan maken van loopbaancheques bij gespecialiseerde coaches. Dit gesprek staat open voor (ex-)oncologische patiënten die reeds terug aan het werk zijn.  

Je kan tijdens of na je herstel van kanker loopbaanbegeleiding volgen wanneer:  

  • Je goed voorbereid aan je eerste werkdag wil beginnen 

  • Je concrete tips wilt om de communicatie met je collega’s en werkgever aan te gaan bij je terugkeer 

  • Je zicht wilt op je mogelijkheden rechten en plichten en die van je werkgever bij je re-integratie 

  • Je nood hebt aan een coach als vertrouwenspersoon waarop je kan terugvallen als het even wat moeilijker gaat 

Maandag 6 december

Kanker en re-integratie, een onlosmakelijk verhaal

Mie Baert

Van Tweg

 10 Euro 
 

online

Graag neemt Mie jou in haar webinar mee in het verhaal van re-integratie, een verhaal waar jij al deel van bent. Het begint bij jouw diagnose en is nooit eindigend. Het is aan jou om er een kostbaar boeiend verhaal van te maken.

 

Mie versterkt jou in jouw verhaal,  dat soms lastige kasseistroken en afgronden kent, zodat jij het onder de best mogelijke omstandigheden kan wandelen.  Aanvaarden dat jij of je partner of iemand anders die je graag ziet, ziek is en dan kijken op welke manier we ons leven/werk in volle bewuste zinvolheid kunnen verder zetten.  Laat Mie jou meenemen doorheen het proces van re-integratie en de mentale processen die daarachter schuil gaan. Het belang van werken, het kantelpunt om terug aan de slag te kunnen en enkele praktische tips is nog maar een tipje van de sluier van wat Mie tijdens dit Webinar allemaal in petto heeft.

 

Optioneel kan het boek "Meanderen door een bewegend land" - waar Mie mee-auteur van is - mee besteld worden à 24,95 EUR

bottom of page