logo voor op zwarte achtergrond.png

lezingen

Inzichten van onze experten en gastsprekers.

Dinsdag 21 september 19u30

Het Back on Track Verhaal

Locatie: Atletiekpiste Deinze 

Thomas
Van der Plaetsen

 10 Euro 

In 2014 werd bij meerkamper Thomas Van der Plaetsen teelbalkanker vastgesteld. Hoewel het verdict hard aankwam, was de doelstelling heel duidelijk: zo snel mogelijk terug op de piste staan en het leven als topsporter hervatten. 

Thomas richt deze lezing specifiek naar zij die kanker hebben meegemaakt als patiënt, maar ook naar hun naaste omgeving en het verzorgend personeel van oncologische patiënten. Hij brengt zijn verhaal met een filosofische inslag en praat open over zijn ontgoocheling, twijfels en moeilijkheden, maar ook over zichzelf heruitvinden, nieuwe wegen inslaan en de kracht van een persoonlijke comeback. 

Met zijn Foundation en zijn verhaal wil Thomas (ex-)kankerpatiënten en hun naasten inspireren, uitdagen en ondersteunen, opdat ook zij hun leven ‘back on track’ krijgen. De opbrengst van deze lezing gaat integraal naar Back on Track vzw. 

Dinsdag 28 september 19u30

Auteur van het No-nonsense meditatie boek

Online Lezing

Steven Laureys

 10 Euro 

Topneuroloog Steven Laureys voert al jaren onderzoek naar de effecten van meditatie op de hersenen en schreef een boek over hoe bewustzijn je mentale en fysieke gezondheid kan verbeteren. Je moet echter helemaal geen monnik of neuroloog zijn om de positieve veranderingen van meditatie te ervaren, Tien minuutjes per dag kunnen al een significant verschil maken! Minder stress en angst, een positieve impact op het immuunsysteem en een scherpere focus zijn slechts enkele bewezen voordelen. 

 In deze online lezing legt Dr Laureys uit hoe meditatie het leven van iedereen kan veranderen en helpt hij inzicht te krijgen in de werking van meditatie en de effecten op lichaam en geest.  

Dinsdag 5 oktober 12u - 13u

Cirkel van verbinding “Kanker en Werk”

Online gesprek

Mie Baert

Van TWEG

 gratis 

 Een online open gesprek met oncologische patiënten over wat hen bezighoudt wanneer het moment daar komt om opnieuw aan het werk te gaan. Het gesprek is een uitwisseling van ervaringen, bezorgdheden en twijfels en we eindigen het gesprek met een toelichting over wat een loopbaancoach kan betekenen in dit proces. 

TWEG is een erkend expertisecentrum waar je gebruik kan maken van loopbaancheques bij gespecialiseerde coaches. Dit gesprek staat open voor (ex-)oncologische patiënten die reeds terug aan het werk zijn.  

Je kan tijdens of na je herstel van kanker loopbaanbegeleiding volgen wanneer je:  

  • goed voorbereid aan je eerste werkdag wil beginnen 

  • concrete tips wilt om de communicatie met je collega’s en werkgever aan te gaan bij je terugkeer 

  • zicht wilt op je mogelijkheden rechten en plichten en die van je werkgever bij je re-integratie nood hebt aan een coach als vertrouwenspersoon waarop je kan terugvallen als het even wat moeilijker gaat 

Dinsdag 12, 19 en 26 oktober 
19u-21u

Drie-delige workshop verbindende communicatie

Locatie: Villa Zomernest (Sint- Martens-Latem)

Inge Huys

 60 Euro 
voor de 3 lessen

Wanneer we van dichtbij, of iets verder, geconfronteerd worden met kanker dan zijn deze emoties vaak herkenbaar: afgesneden, benauwd, verminkt, angstig, en eenzaam. De ervaring met een kankerdiagnose en behandeling kan ervoor zorgen dat verbonden blijven met jezelf alsook in verbinding blijven met de ander een hele uitdaging wordt. 

Wil jij graag een taal leren die verbindt in plaats van ons scheidt van elkaar? De innerlijke criticus wat te milderen? Leren uitdrukken wat je echt wil? Dat moeilijke gesprek nu eindelijk aangaan zonder jezelf te verliezen of helemaal door het lint te gaan? Dan zijn deze 3 workshops ‘Verbindende Communicatie’ iets voor jou. Het worden 3 avonden van samen leren, plezier maken en verbinden.
Je hoeft geen voorkennis te hebben, Inge bewaakt de emotionele veiligheid en inclusie van elke deelnemer. 

Dinsdag 9 november 19u30

mindfullness en chronische pijn 

online

Björn Prins

 10 Euro 
 

meer info volgt...

Dinsdag 19 november

Cirkel van verbinding “Kanker en Werk”

online

Ann Lacres

Van Tweg

 gratis 
 

Online open gesprek met oncologische patiënten over wat hen bezighoudt wanneer het moment daar komt om opnieuw aan het werk te gaan. Het gesprek is een uitwisseling van ervaringen, bezorgdheden en twijfels en we eindigen het gesprek met een toelichting over wat een loopbaancoach kan betekenen in dit proces. 

TWEG is een erkend expertisecentrum waar je gebruik kan maken van loopbaancheques bij gespecialiseerde coaches. Dit gesprek staat open voor (ex-)oncologische patiënten die reeds terug aan het werk zijn.  

Je kan tijdens of na je herstel van kanker loopbaanbegeleiding volgen wanneer:  

  • Je goed voorbereid aan je eerste werkdag wil beginnen 

  • Je concrete tips wilt om de communicatie met je collega’s en werkgever aan te gaan bij je terugkeer 

  • Je zicht wilt op je mogelijkheden rechten en plichten en die van je werkgever bij je re-integratie 

  • Je nood hebt aan een coach als vertrouwenspersoon waarop je kan terugvallen als het even wat moeilijker gaat 

Maandag 6 december

Kanker en re-integratie, een onlosmakelijk verhaal

online

Mie Baert

Van Tweg

 10 Euro 
 

Graag neemt Mie jou in haar webinar mee in het verhaal van re-integratie, een verhaal waar jij al deel van bent. Het begint bij jouw diagnose en is nooit eindigend. Het is aan jou om er een kostbaar boeiend verhaal van te maken.

 

Mie versterkt jou in jouw verhaal,  dat soms lastige kasseistroken en afgronden kent, zodat jij het onder de best mogelijke omstandigheden kan wandelen.  Aanvaarden dat jij of je partner of iemand anders die je graag ziet, ziek is en dan kijken op welke manier we ons leven/werk in volle bewuste zinvolheid kunnen verder zetten.  Laat Mie jou meenemen doorheen het proces van re-integratie en de mentale processen die daarachter schuil gaan. Het belang van werken, het kantelpunt om terug aan de slag te kunnen en enkele praktische tips is nog maar een tipje van de sluier van wat Mie tijdens dit Webinar allemaal in petto heeft.

 

Optioneel kan het boek "Meanderen door een bewegend land" - waar Mie mee-auteur van is - mee besteld worden à 24,95 EUR